Екологічні ялинкові прикраси українського виробництва

24 листопада 2021

Світ потерпає від пластику, він просто всюди, тому ми пішли шукати екологічні ялинкові прикраси українського виробництва на просторах інтернету. Так і з’явилася ця добірка. Ми відшукали тих, хто творить красу своїми руками і зібрали їх  у цей перелік.

 ялинкові прикраси українського виробництва

Фото: Laura James з Pexels

Цю статтю розбито на три частини, де представлено:

  • виробників, які виготовляють ялинкові прикраси ручної роботи з різних матеріалів: від кераміки до паперової лози. Більшість майстерень маленькі але саме з таких малюків виростають виробники з історією, а свята – краща нагода підтримати своїх, погодьтесь;
  • виробників ялинок. Нещодавній наш допис в інстаграм побудив нас пошукати ільтернативу натуральним та пластиковим ялинкам, адже не може бути такого, що ми мусимо обирати з цих двох варіантів. І ми знайшли чудові приклади альтернативних ялинок;
  • п’ять майстер-класів на тему «Ялинка своїми руками не за всі гроші світу», якщо вам не підійдуть готові ялиночки з нашого переліку. А може ви творча особистість і хочете самостійно змайструвати прикрасу? Тоді ці майстер-класи стануть у нагоді.

 

Новорічні іграшки ручної роботи від українських виробників

Ми передивилися чимало пропозицій від майстринь та майстрів, деякі взагалі не зачепили, інші – мало чим відрізнялися від китайського пластикового краму, що нині є в кожному супермаркеті. Тому ми намагалися обирати дійсно цікаві та незвичні для ока еко-іграшки на ялинку.

Ялинкові прикраси з паперової лози

Розпочнемо з виробів із паперової лози. Перевага в тому, що для виготовлення не обрубають гілки дерев, хоча з іншого боку – папір робиться з дерева, тож тут така собі дилема. Паперова лоза гнучка та міцна одночасно, вона не сиплеться на відміну від натуральної та роками може зберігати бездоганний вигляд. Такі еко-іграшки на ялинку стануть справжньою окрасою, дивіться самі!

Ці прикраси знайдете на сторінці «Wickerwork_by_alla_vit»

ялинкові прикраси українського виробництва

 

А ці еко-олені живуть на сторінці «Paperova_loza_ua»

новорічні іграшки ручної роботи

Наступна майстерня плетених виробів пропонує набори з еко-іграшок на ялинку. Тут можна замовити конкретні іграшки до набору, їхній колір і кількість

ялинкові прикраси ручної роботи

Вишиті еко-іграшки на ялинку

Вишивка завжди доречна, а на святковій ялинці і поготів. В майстерні «Home Embroidery Workshop» можна замовити ялинкові кулі з вишитими першими літерами імен членів родини.

ялинкові прикраси ручної роботи

Ялинкові прикраси ручної роботи пропонує майстриня «mariay_handmade». Різних форм, різних кольорів, з різними варіантами вишивки: сніжинки, олені або зайчата, свічки або просто орнамент. Тут дійсно чималий вибір для того, щоб обрати вишивані прикраси та урізноманітнити оздоблення ялинки не тільки цього сезону, а й в подальші роки.

новорічні іграшки ручної роботи

Ялинкові прикраси з фанери

У «dzhuhan.laser »знайдете ялинкові прикраси з фанери. Взагалі-то майстерня займається лазерним нарізанням фанери різних декоративних елементів на замовлення. Та от під свята підготували набори з іграшок. Фарбовані в яскраво-червоний та білий – ну куди ж ще новорічніше?

ялинкові прикраси з фанери

Майстерня «nicetwice_garage» пропонує готові набори іграшок з фанери. До набору входять 16 прикрас, оформлені в стильний бокс.

ялинкові прикраси з фанери

Якщо ви стежите за нашим сайтом не перший рік, то ці ялинкові прикраси з фанери добре вам знайомі – майстерня «Зробив тато» знову в нашій добірці. Одразу даємо посилання на цілу категорію, яку присвячено новорічним іграшкам, наборам для творчості на святкову тематику. Прикраси можна купити як наборами, так і окремо.

ялинкові прикраси з фанери

 

Ялинкові прикраси з дерева

Як виявилося ялинкові прикраси з дерева, саме з деревини – доволі рідкісний різновид. Шукали і знайшли майстерню «mr_wooddeco». Іграшки виглядають дорого, це все магія натуральної деревини.

ялинкові прикраси з дерева

Керамічні іграшки на ялинку

Чимчикували далі по матеріалах і згадали про найпопулярніший в стародавні часи матеріал для посуду – глину, а з цим і про керамічні іграшки на ялинку. Почнемо з крамниці «Pretty plate», там є невеличкий розділ із ялинковими прикрасами з кераміки: гірлянди або підвіски.

керамічні іграшки на ялинку

Зі сторінки мануфактури керамічних виробів «Sweet Ukraine» неможливо піти геть. Якщо ваше серце завмирає від бездоганно виконаних декоративних елементів з кераміки – мерщій на сторінку, там дуже красиво. Ми не змогли обрати одну, тому ловіть колаж.

керамічні іграшки на ялинку

Керамічні іграшки на ялинку від майстерні «Чебрець» також привертають увагу. Янголи, птахи, будиночки, дзвоники – що завгодно для бездоганного вигляду вашої святкової ялинки.

керамічні іграшки на ялинку

А якщо шукаєте мінімалістичні керамічні іграшки на ялинку, завітайте на сторінку «Zborovska Ceramics». Там є зірочки – прості і ліконічні, ними можна прикрасити як ялинку, так і декорувати подарунки тощо.

керамічні іграшки на ялинку

Ялинкові прикраси в техніці макраме

Нині на декор макраме шалений попит у світі, дійшов цей тренд і до нас. Тішить, що є майстрині із золотими руками, які створюють шалено красиві речі в техніці макраме. Тому зверніть увагу на ялинкові прикраси ручної роботи від студії «vnr.decor».

ялинкові прикраси ручної роботи

Майстерня декору «Тепла нитка» також виготовляє еко іграшки на ялинку в техніці макраме.

новорічні іграшки ручної роботи

Інші ялинкові прикраси ручної роботи

На сторінці «olgachirkovaart» представлено ялинкові прикраси з художнім розписом. Цього року художниця надихається зимовими пейзажами, і якщо у вашому місті ще немає снігу, то можете щодня бачити дивовижні пейзажі на своїй ялинці.

ялинкові прикраси ручної роботи

Наступна майстерня пропонує еко-іграшки на ялинку у вигляді модульного оригамі. Вироби безпечні для дітей, міцні і проклеєні. Мають незвчиний вигляд і можуть чудово урізноманітнити прикраси на ялинці.

новорічні іграшки ручної роботи

Новорічні іграшки ручної роботи з епоксидної смоли можна замовити в майстерні «family_epox_dekor». Ці іграшки надміцні і прослужать багато-багато років.

ялинкові прикраси українського виробництва

Сподіваємось, що в цій добірці ви знайшли для себе цікаві ялинкові прикраси українського виробництва, перейдемо до ялинок.

Альтернативні ялинки українського виробництва

Штучні ялинки можуть бути створені не тільки з пластику, а слугуватимуть при цьому роками і якщо їхній зовнішній вигляд зіпсується, наприкінці свого життя така ялинка не буде отруювати землю та воду. Отже, ми знайшли три прикладі альтернативних ялинок, впевнені, їх більше, і якщо добре пошукати, то можна дібрати щось цікаве.

А відкриває наш список ялинка з дерева від майстерні «Western workshop». Дерево з дерева, але воно прослужить значно більше за один святковий сезон. Ялинка може бути заввишки від 50 см до 160 см, на виробі є полички, де можна покласти подарунки. Таку ялинку можна просто обмотати гірляндою і вона буде радувати очі.

еко-ялинка

В майстерні «Olga.workshop» виготовляють еко-ялинки на стіну – чудовий варіант для маленьких квартир та поціновувачів вільного простору. Такі ялинки в скандинавському стилі нині дуже модні.

ялинка на стіну

Металева ялинка, чому ні? Еко-ялинка від «Home Deco» точно буде вічна і не засмітить собою навколишнє середовище. Стильна і практична ялинка для тих, хто любить мінімалізм. Ялинки доступні в чорному або білому кольорі.

еко-ялинка

Ялинка своїми руками: п’ять майстер-класів

Як обрати ялинкові прикраси українського виробництва, якщо ялинки немає? А може вам не підійшли ялинки з нашого переліку? Можливо у вас творчій запал і дуже хочеться до свят змайструвати ялинку своїми руками? Тоді ловіть п’ять посилань на майстер-класи з виготовлення альтернативних ялинок. Всі інструкції англійською.

Сучасна трикутна ялинка на стіну

ялинка своїми руками

Мінімалістична ялинка з деревини

ялинка своїми руками

Ще одна ялинка на стіну, але ця з ниточок, може бути яскравою або монохромною

ялинка своїми руками

Ялинка на стіну з розмарину. Можна використати будь-яки зелені гілочки.

ялинка своїми руками

В цьому дописі насправді три майстер-класи. Але ми звернули увагу на ялинку в техніці макраме з поличками. В цьому випадку використовується плаский лівобічний або правобічний вузол, це один з базових вузлів у макраме і в мережі достатньо уроків як його плести, але нижче залишимо схему.

ялинка своїми руками

Схема плетіння плаского вузла:

плаский вузол макраме

 

Бажаємо всім красивих ялинок з неймовірними ялинковими прикрасами українського виробництва, адже з нашої добірки є що обрати. А якщо вам сподобалась стаття, не забудьте поширити її серед друзів або у своїх соц мережах. 

Коментарі (0)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Всі поля обов'язкові.
Введіть число
  Реклама
Тут може бути ваша реклама
  Каталог радить
допомога харківському госпіталю
  Знайшли помилку?
Якщо ви знайшли неробоче посилання або помилку - виділіть її та натисніть Ctrl + Enter