Що таке адвент-календар та де його купити?

17 листопада 2021

Раптово підбираються зимові свята, а це значить, що саме час пірнати у світ мішури, прикрас та подарунків. Але для статті про подарунки ще зарано, і поки наші каталожні ельфи збирають цікаві товари, вирішили розповісти про адвент-календарі: що це, які бувають, та як зробити адвент своїми руками.

що таке адвент календар

Що таке адвент-календар?

З назви зрозуміло, що календар але який саме? З латини слово «advent» перекладається як «пришестя», це слово використовують щоб описати час до Різдва, а саме від четвертої неділі до Різдва. Тож адвент-календар – це по суті різдвяний календар, який відраховує час до Різдва та складається з привітань, милих сувенірів, смаколиків і всього, на що вистачить фантазії. Календар може бути виконаний у вигляді листівок, коробки з маленькими відсіками, мішечків, пакунків.

Різдвяні календарі прийшли до нас з європейських країн, тому зазвичай вони мають 24 віконця, якщо це коробка, або листівки на кожен день грудня до 25-го числа, де останній день випадає на Різдво за григоріанським календарем.

Отже, що таке адвент-календар ми розібралися, підемо далі і подивимось, що з цього приводу пропонують українські виробники.

Хочете купити адвент-календар? Ми знайшли декілька варіантів

Зазвичай адвент-календарі роблять для малечі, де кожен день на дитину чекає цікавинка у вигляді завдання (намалювати листівку, допомогти нарядити ялинку, вивчити колядку), смачного подарунку, іграшки та т.і. Для дітлахів український виробник «321 advent» підготував календарі із захоплюючими завданнями, щоб кожного дня робити щось нове. Календарі розраховано на 31 день, всі адвенти доступні трьома мовами на вибір.

купити адвент календар

Ще один адвент-календар для дітей підготувало видавництво «Ранок» (насправді не один, їх там багато, але цей нам сподобався найбільше) – фокуси та досліди! В наборі є все необхідне приладдя для 20-ти фокусів, 5-ти дослідів та логічних завдань. Купити адвент-календар можна в інтернет-магазині видавництва.

купити адвент календар

Виробник з Дніпра «Shoko smile» пропонує купити шоколадний адвент-календар. І це не просто шоколадки в привабливому оформленні – кожна обгортка містить завдання.

купити адвент календар

По суті вічний адвент-календар виготовляє і продає львівська майстерня «Зробив Тато», адже календар виконано зі шліфованої фанери, тому строк використання такого адвенту необмежений. В набір входить коробка з шухлядками та 31 наліпка. Такий адвент підійде як малечі, так і дорослим.

купити адвент календар

Ще чималий вибір адвентів у виробника «Фабрика Декору». Тут і коробки з шухлядками (матеріал ДВП), і ялинки нумеровані і без номерів (які можна самостійно декорувати) і паперові адвенти для малечі, обирайте на свій смак. Зауважимо, що ці адвент-календарі для самостійного збирання.

купити адвент календар

Продожвуємо тему вічних адвент-календарів. Тепер пропонуємо подивитися на календар з текстилю від «Презентвіль». Він має красиве святкове оздоблення, і 31 кишеньку для подарунків та дві додаткові для листів. Календар компактний і не займе багато місця на стіні.

купити адвент-календар

Адвент-календар з косметикою – добра традиція не тільки у іноземних брендів, тішимось з того, що український бренд «Mr. Scrubber» не пасе задніх і підготував одразу два календарі.

адвент календар з косметикою

Наразі це всі адвент-календарі від українських виробників, що ми знайшли. А може вам відомо про інші адвенти – обов’язково залишайте коментарі з посиланнями і ми оновимо статтю. Якщо жодний з варіантів наведених вище вам не підійшов, то нижче пропонуємо декілька ідей створення власного адвенту.

Адвент-календар своїми руками? Легко!

Цей мінімалістичний адвент-календар зможе зробити будь-хто, навіть людина далека від рукоділля, тому починає наш надихаючий перелік ідей саме такий календар:

адвент календар своїми руками

Можна запастися конвертами:

адвент календар це

Далі ускладнюємо конструкцію, адже в наступних ідеях пакунки треба підвісити. На що? Ой, варіантів багато: від гілляки до тремпелю.

що таке адвент календар

адвент календар своїми руками

адвент календар своїми руками

адвент календар своїми руками

Для талановитих до рукоділля осіб можливо підійде шиття. Якщо маєте обладнання і хист, чому не спробувати зробити адвент-календар своїми руками і такий, як мріялось?

що таке адвент календар

адвент календар своїми руками

адвент календар своїми руками

Фетрові різдвяні календарі не менш цікаві:

адвент календар своїми руками

До речі, завдання і подарунки в адвент-календар можна складати для різних членів родини, просто підпишіть бірку і адресат дістане свій сюрприз в зазначений день:

адвент календар своїми руками

Взагалі не варто обмежувати себе мішечками і тканиною, якщо у домі достатньо ємностей, то й їх можна використати:

адвент календар своїми руками

адвент календар своїми руками

Настінний органайзер або мудборд може стати чудовою основою для адвент-календаря:

адвент календар своїми руками

Якщо немає мудборду, можна створити власний:

адвент календар своїми руками

Або взяти щось готове:

адвент календар своїми руками

Ми шукали як могли і сподіваємось, що результати наших розшуків адвент-календарів стануть вам у нагоді!

Коментарі (0)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Всі поля обов'язкові.
Введіть число
  Реклама
Тут може бути ваша реклама
  Каталог радить
допомога харківському госпіталю
  Знайшли помилку?
Якщо ви знайшли неробоче посилання або помилку - виділіть її та натисніть Ctrl + Enter